Risken är hög att Mosul blir ett nytt Aleppo

aleppo

Sönderbombat kvarter i Aleppo, CNN.com

Propagandan om Mosul säger att segern över extremisterna är nära. Den USA – ledda koalitionen går in i en miljonstad som ISIS styrt med järnhand. Förutom USA som bidrar med ca 5000 man, både luftburna och markburna, så befinner sig kurdiska Peshmerga vid fronten, Irakiska armén samt den turkiska armén.

 
Likheterna med Aleppo är slående. Ändå tycks de olika slagfälten bemötas olika från den västborgerliga pressen.
Både i Aleppo och i Mosul befinner sig radikala militanta islamister som terroriserat Syrien respektive Irak under en lång tid. I Syrien hittar vi både Al – Nusra, ISIS och den Fria Syriska armén (FSA) vars styrkor samlat allt från utländska legosoldater, religiösa extremister till regelrätta jihadistiska terrorister. Assads regering bekämpar likt den Irakiska diton religiösa dårar. Assad med hjälp utav Ryssland, Haider al-Abadi med hjälp utav USA.
 
Ändå bespottas Rysslands kamp mot terrorn i Syrien medan USAs deltagande i Mosul hyllas okritiskt redan innan slagets början.
Trots att USA lovat att inte agera militärt i Irak sedan den olagliga samt högst misslyckade invasionen mot Saddam Hussein.
Trots att vi vet att luftattacker från USAs flygvapen kommer innebära stort lidande för Mosuls civilbefolkning.
Trots att vi vet att blodbadet är förestående och att många kommer att dö, både gamla som unga. Trots att vi vet allt det där så finner vi inget kritiskt om den förestående attacken mot Mosul.
 
Hatet mot Ryssland förblindar och gör oss till nyttiga idioter till Pentagon och den transatlantiska imperialismen som åter igen tar mark i Irak. Visserligen nu med den Irakiske regeringens godkännande. Samma sorts godkännande som Ryssland fått av Bashar Al -Assad i Syrien. Ryssland befinner sig således legitimt i Syrien. Medan USAs närvarande i Syrien är olaglig. Precis som Irak nu ser Turkiets närvaro vid Mosul som en invasion eftersom Irak inte godkänt Turkiets närvaro.
 
Vi måste således, är jag rädd, förbereda oss för ett liknande blodbad i Mosul som den i Aleppo. Ingenting säger att detta blir annorlunda. Ändå agerar väst okritiskt och nästan hyllande till den USA – ledda insatsen i Mosul. Segern mot ISIS är nära förestående rapporterar Aftonbladet. Men priset för det vet ingen. Jag tror det blir högt. Extremt högt. Även denna gång.
Annonser

Om Sallstrom

Ung socialist, världsmedborgare och medmänniska, träningsfreak och matmissbrukare. Finns inget som inte är möjligt, för en själv. Vill delta, vill vara nära, finnas till hands och kunna det som alla vill vara bra på. Det är jag.
Det här inlägget postades i Politik. och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s