Rasismen är uppenbar i SD Västerås Budgetförslag

fucksd

Referat över SD: budgetförslag i Västerås.

Det är budgetdags i kommunfullmäktigen över hela landet. Budgetdebatten har redan varit i Västerås kommunfullmäktige där Sverigedemokraterna har sex mandat. Jag bor i Västerås och blev väldigt nyfiken på vad SD skriver i sitt budgetförslag till kommunfullmäktige. Jag tänkte ge er en snabb övergripande sammanfattning. Helt sakligt och utan överdrifter, tillägg eller egna reflektioner. Detta kommer i slutet.

Referat kolon: Sverigedemokraterna Västerås budgetförslag till kommunfullmäktige våren 2015. 

Sverigedemokraterna börjar med att ta upp kommunens övergripande finansiella läge. Kommunen går back på grund av det kommunala utjämningssystemet. Men inte bara, enligt SD. Invandringen ökar också kostnaderna.

Invandrare som kommer hit ska assimileras, ta seden dit hen kommer men alla integrationssatsningar ska tas bort och avvecklas. Integrationskostnader så som tolkbehovet, modersmålsstödet och avslutat samarbete med Migrationsverket är prioriteringar enligt SD.

Upphör med asylboenden och boenden för ensamkommande flyktingbarn, är också en prioritering. Köp inte in några nya flyktingboenden. Inte heller någon HBTQ satsning vill SD i Västerås ha för det medverkar till att ta bort kön, Hbtq – personer ska ses som vem som helst i samhället och inte någon underpriviligerad grupp som behöver extra stöd. Det normala är ju man och kvinna, menar SD och de som väljer något annat får stå för det själva.

Minska befolkningsökningen till Västerås är också en prioriterad satsning. Detta behövs för att förhindra att inga fler förskolor ska behöva byggas.  Inte heller flyktingbostäder ska byggas. Dra in på kostnaderna för försörjningsstödet för det överutnyttjas av nyanlända invandrare som aldrig kommer ut på arbetsmarknaden.

Visionen är att alla i Västerås delar samma historia, vår gemensamma bakgrund är vår trygghet, att alla som bor här har förfäder som slitit och gnetat i Västerås och att vi genom detta finner samhörighet med varandra. I Västerås firar vi högtider som vi Västeråsare bär med oss från våra förfäder när Västerås blev ett biskopsstift på 1100 – talet. Detta har alltså skapat våra grundläggande värderingar. Så här känner alla västeråsare, enligt Sverigedemokraterna i Västerås, vi har alla vår historia i Västerås och alla invandrare som kommer hit ska anpassa sig till den”Västmanländska kulturen.”

Vi ska bevara historiskt förankrade miljöer och hänsyn ska tas till vårt kulturarv när nya bostäder uppförs. Byggnader med starkt symbolvärde och som kraftigt avviker från svensk eller västerländsk byggnadstradition ska inte uppföras,” skriver SD men går inte vidare in på vad de egentligen menar.

Det här med gemensamma värderingar är viktigt för SD som menar att ett mångkulturellt Västerås är oförenligt med den trygghet som SD försöker bygga. En gemenskap kan inte byggas på olikheter, menar SD. ”Det faktum att enskilda individer med utländska rötter på ett positivt sätt bidragit till Sveriges och Västerås utveckling förändrar inte detta,” skriver SD innan de övergår till de sedvanliga tabellerna över budgetramar och satsningar kontra besparingar och rena indragningar.

Sammanfattning:

  1.  Det är bland annat invandringens fel att kommunen går back.
  2. Invandrare måste anpassa sig och assimileras.
  3. Men integrationssatsningar ska tas bort och avvecklas.
  4. Västerås måste stoppa befolkningsökningen (jag gissar på invandringen till staden)
  5. För vi måste spara in på förskolor.
  6. Inte heller byggnader som kraftigt avviker från västerländsk byggnadstradition får uppföras (Lingvist ekvilibrism på hög nivå, jag översätter: Inga traditionella Moskéer ska byggas i Västerås.)
  7. Vi som bor här i Västerås bör alla ha både för och fäder som gnetat och stretat i generation efter generation i vår stad för annars rubbas vår trygghet och alla kommer gå rädda på stan.
  8. Och högtiderna kommer från när Västerås blev biskopsstift på 1100 – talet (Det visste jag inte)
  9. Olika är inte bra, olika är dumt, liksom allting som avviker från heteronormen, det är också jättedumt.

Sverigedemokraternas budgetförslag är en uppvisning i unken rasism där samtliga satsningar som bygger på försämringar och nerdragningar drabbar flyktingar. SD kräver assimilering men vägrar finansiera integrationssatsningar så att flyktingar kommer snabbare in i vårt samhälle. Det är ett moment 22 som SD vill skapa för att göra det omöjligt för flyktingar att ”göra rätt för sig.” Sverigedemokraterna är inte intresserade av flyktingar och invandrare. Rasismen stinker och doftar bajs lång väg.

Jag blir oerhört upprörd. Osakligt förbannad. Motståndet mot apartheidförespråkarna i SD fortgår med oförminskad styrka.

Annonser

Om Sallstrom

Ung socialist, världsmedborgare och medmänniska, träningsfreak och matmissbrukare. Finns inget som inte är möjligt, för en själv. Vill delta, vill vara nära, finnas till hands och kunna det som alla vill vara bra på. Det är jag.
Det här inlägget postades i Politik.. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s