Nyheter Idag fortsätter ljuga om tiggare, nu med hjälp av obehagliga räkneexempel

bustedx3

Nyheter24 slog upp ett scoop om en polisman som ljög om kostnaderna för EU – migranters uppehälle på en campingplats. Polismannen hävdade att EU – migranterna pungat ut en miljon för platsen. Vilket inte ens var i närheten, upptäckte Nyheter24. Innan rättelserna kom ut hade nyheten om miljonärtiggarna spridits med nätets hastighet med hjälp av etablerad media och rasistpöbelns ivriga delningar på sociala medier.

Det var ännu en julafton, de som så länge skrikit om de rika tiggarna fick äntligen upprättelse. Antirasisterna, mobbarna, fick sig ett fulfinger rakt i ansiktet. Där fick ni, vad var de vi sa, basunerades det nöjt ut över internet. Man kunde nästan se för sitt inre hur Kent Ekeroth satt och skrattade nöjt i baksätet på taxin på väg till sitt jobb på riksdagskansliet.
Sedan kom Nyheter24 och förstörde allt.

polismannen, Lars Fredin, tf områdeschef Norra Gävleborg , hade friserat siffrorna en aning, eller snarare tänjt lite på sanningen. Gissat lite. För att vinna poäng? Leka tuff? Ingen vet. Det var inte sant i alla fall. Enligt Lars Fredin ska det ha bott 150 tiggare på en camping under ett och ett halvt år. De ska ha betalt en miljon om året för platserna. Tiggarna ska även omsätta tio miljoner om året, enligt Lars Fredin. Nyheter24 tog kontakt med campingen i fråga:

– Vi har inte 150 personer här. Som mest har vi haft 120 personer här varav 45 barn, och nu är det ungefär bara 40 kvar. Dessutom ska de tydligen ha bott här i ett och ett halvt år. Det är också fel, de har bott här sen i augusti.

En tydlig lögn, kan tyckas. I alla fall för oss som inte hyser ett ovanligt och obehagligt förakt för fattiga utländska medborgare, eller bara romer i största allmänhet.
Chang Frick, SD – nära rasistpublikationen Nyheter Idags härförare, ansåg att matchbollen glidit ”Sverigevännerna” ur handen. Nu skrevs det ingenting om dessa myglande miljonärer som sitter hela dagarna i regn och rusk och ber om några slantar, utan nu skrevs det om ljugande poliser och lite ytterligare om SD – företrädare som hjälper till att sprida myter om fattiga. Han valde att skrida till verket.

I en osedvanligt cynisk artikel menar Nyheter Idag att polismannen, Lars Fredin, hade rätt. Tiggarna betalade kanske inte en miljon, men nära på. Åttahundratusen, är ju jättenära en miljon, menar Nyheter Idag. Och det är ju korrekt. problemet är ju bara att Nyheter Idag kommit på den briljanta idén att slå samman kostnaden för den lilla tid EU – migranterna tillbringat på campingen, ca ett halvår – och slå ut det på ett helt år.

Då blir det nära en miljon. Och Nyheter Idag har åter sprängt en milstolpe i cynisk rasistjournalistik.

Räkneexempel:
Att åka en bussresa 25kr  kostar 9125 kr enligt Nyheter Idags logik. Dyr bussresa.
Ett Toalettbesök på en offentlig toalett 5kr kostar 1825 enligt Nyheter Idags logik. Fruktansvärt dyrt toalettbesök.
Nästa helg ska jag campa med familjen, det kommer kosta oss 54750 kr enligt Nyheter Idag. Dyr camping.

Annonser

Om Sallstrom

Ung socialist, världsmedborgare och medmänniska, träningsfreak och matmissbrukare. Finns inget som inte är möjligt, för en själv. Vill delta, vill vara nära, finnas till hands och kunna det som alla vill vara bra på. Det är jag.
Det här inlägget postades i Politik.. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Nyheter Idag fortsätter ljuga om tiggare, nu med hjälp av obehagliga räkneexempel

  1. himlago skriver:

    Grymt bra. Kan jag reblogga den?

  2. Sallstromism. skriver:

    Absolut.:)

  3. Ping: Invandrarkritikers påhittade eller vinklade nyheter |

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s